FOLKHÖGSKOLELÄRARE 100 % - sök senast 7 maj 


Lärare i svenska som andraspråk, samhälls-/beteendevetenskapliga ämnen och matematik på allmän kurs gymnasienivå, samt möjlig undervisning på fritidsledarutbildning.

Angered folkhögskola söker lärare i svenska som andraspråk, samhällskunskap och matematik för undervisning i allmän kurs på gymnasienivå. Vi är en folkhögskola med samhällsprofil med ca 400 studerande och kurser på fyra olika platser i Angered. Huvudskolan finns på Hammarkulletorget.

Utöver allmänna behörighetsgivande folkhögskolekurser på gymnasie- och grundskolenivå bedrivs också sfi, svenska för asylsökande, förberedande jobbspår för tredjelandsmedborgare, samt högskoleförberedande musikutbildning, konstkurs, skrivarkurs och teaterkurs, flera av dessa i samarbete med Göteborgs universitet. Till vårterminen 2025 startar vi även en fritidsledarutbildning.

Folkhögskolan drivs av en ideell förening och verksamheten genomsyras av arbetarrörelsens värderingar, ett stort samhällsengagemang och verkar för demokrati, solidaritet, jämlikhet och rättvisa.


Vi söker dig som är engagerad och nyfiken och som vill vara med och utveckla en verksamhet med hög kvalitet. Vi förväntar oss att du är drivande, kan arbeta processinriktat och tar ett stort ansvar för att ta tillvara deltagarnas idéer om hur de vill vara med och utforma/utveckla sin utbildning. Som lärare kommer du att arbeta i arbetslag där ni gemensamt planerar undervisningen och eftersom vi är en skola med samhällsprofil så söker vi dig med stort samhällsintresse. Ämnesundervisningen organiseras huvudsakligen ämnesintegrerat i teman och all undervisning är språkutvecklande. Undervisningen i matematik erbjuds i nivåindelade grupper. Vi bedriver allmän kurs både på plats och digitalt och med stor sannolikhet kommer de lärare vi nu anställer att arbeta helt eller delvis på distanskursen.

Vem är du?

  • Du är behörig lärare med pedagogisk examen, gärna folkhögskollärarexamen, och har relevant ämneskompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning för vuxna samt av distansundervisning.

Meriterande är:

- behörighet att undervisa i de gymnasiegemensamma ämnena matematik, samt svenska/svenska som andraspråk och/eller samhällskunskap

- specialpedagogisk erfarenhet/behörighet

- erfarenhet av folkbildning

- erfarenhet av att utbilda fritidsledare eller liknande yrkesgrupper

- du kan fler språk än svenska och engelska

- du bör ha en god förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund


Arbetsuppgifter:

Undervisning i svenska som andraspråk, samhälls-/beteendevetenskapliga ämnen och matematik i allmän kurs på gymnasienivå. Undervisning i ämnesintegrerade teman med fokus på svenska som andraspråk allmän kurs på gymnasienivå. Även undervisning i andra kurser kan bli aktuellt och då särskilt på vår kommande fritidsledarutbildning. Till denna kurs efterfrågar vi särskilt kunskaper inom följande områden: sociologi, statsvetenskap, socialpedagogiskt arbete i ett mångkulturellt samhälle, kunskaper om och erfarenheter av ideella sektorn, ungdomsarbete, skola och fritid. Erfarenhet av att ha arbetat tidigare som fritidsledare eller liknande är meriterande.

Tjänsten:

Ferietjänst på heltid.

Vi söker 1-2 lärare.

Visstidsanställning under höstterminen 2024 med eventuell förlängning.

Avtal: Svenska Arbetsgivaralliansen - Branschavtal Utbildning och folkbildning.

Lön: Månadslön. Vi tillämpar likalön för all pedagogisk personal.

Tillträde: 5 augusti 2024.

Arbetslivserfarenhet:

Folkhögskolelärare, 1-2 års erfarenhet (krav)

Kontakt/info

Daniel Lakso Tesak, rektor

daniel.laksotesak@angeredfhsk.se

031-381 08 19


Ansökan

Skickas via mejl till: 

daniel.laksotesak@angeredfhsk.se
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Kontakt
Mathilda Obbel