STADEN I SKRIVANDET

SOMMARKURS PÅ ANGERED FÖRFATTARSKOLA

SKRIVÖVNINGAR I GÖTEBORG

Städerna i litteraturen är många. Genom läsning av texter om städer, samt praktiska skrivövningar på platser runtom i Göteborg, frågar vi oss vad staden kan vara och bli i litteraturen. Vi prövar ett flertal olika metoder för att gå i dialog med och skriva de miljöer vi befinner oss i. Vi läser och lyssnar till dikter, berättelser och sånger om städer. Hur låter en plats? Hur besjunger man den? Hur tar vi emot den och hur tar den emot oss? Hur är våra egna erfarenheter en del av den?

  KURSLEDARE:

  Sara Hallström är poet, förskollärare och skrivpedagog bosatt på Hisingen. Hen har gett ut sex diktsamlingar och en barnbok. Den senaste boken, Tvätta och bli tvättad (2023) belönades med Prisma litteraturpris för Årets diktsamling.

  Elise Ingvarsson är poet och lärare på Angered författarskola sen 2014. Hon har gett ut tre diktsamlingar, som hon mottagit flera priser för. Senast utgivna bok är De näst största städerna (2021), en prosalyrisk berättelse om en ung mors oro, och samtidigt en lika orolig som oroande Göteborgsskildring.


HUR:

 • När: 24-28 juni (28 juni kvällstid). 
 • Var:  på Angered folkhögskola, Angered Centrum. Vi startar varje dag i våra lokaler på Kultivatorgatan 3, för att sen tillsammans ta oss till olika delar av Göteborg och skriva på plats.
 • Avslut: Kursen avslutas med en gemensam uppläsning/utställning på offentlig plats den 28 juni kvällstid. Vi bestämmer tillsammans under kursveckan hur vi vill utforma detta.
 • Materialavgift: 750 kr (fika ingår)
 • Kursen är en kortkurs och är därför inte studiemedelsberättigad.