LÄRARE PÅ ANGERED FÖRFATTARSKOLA

Under kurserna bjuds också andra författare in som gästlärare till de olika momenten.

 

Jesper Brygger 

Jesper Brygger är danskspråkig romanförfattare och poet bosatt i Göteborg. Lärare på Angered Författarskola sedan 2016 och tidigare konstnärlig ledare på Göteborgs Litteraturhus. Brygger har gett ut fyra diktsamlingar och två romaner. Senaste romanen, den nyskapande och kritikerhyllade Pueri kom på danska 2023 (utkommer i svensk översättning hösten - 24).

Foto:Carla Orrego Veliz

Elise Ingvarsson

Elise Ingvarsson är poet och författare. Hennes senaste bok, "De näst största städerna", kom 2021. Den är ett prosalyriskt verk som skildrar Göteborg genom en ung mammas oroliga blick. Ms E Nervous vandrar runt på Hisingen med sin son i barnvagnen och åker ofta spårvagn mellan Angered och Biskopsgården, medan hon sjunger sånger för sin son.
Tidigare har hon gett ut tre diktsamlingar, "Beror skrymmande på", "Ett förslag" och "Fem minuter av ditt liv", som emottog flera priser. (Du kan läsa mer om hennes böcker på Norstedts hemsida. )
Hon har gått på Nordiska folkhögskolans skrivarlinje och Litterär Gestaltning på Göteborgs Universitet. Hon är utbildad skrivpedagog och har arbetat som lärare för kursen sen den grundades. Hon har även skrivit kritik och arbetat med Ord&Bild samt med Angereds Bokmässa.