LÄRARE PÅ ANGERED FÖRFATTARSKOLA

Under kurserna bjuds också andra författare in som gästlärare till de olika momenten.

 

Jesper Brygger 

Jesper  är poet, författare och översättare, han har publicerat flera diktsamlingar och romaner i Danmark och Sverige, "lover lover lover",
"Transporterne", "Snerte klik af kød bag ryggen", "Så vi her" och "Silfo".
Jesper var även konstnärlig ledare för Göteborgs Litteraturhus i Lagerhuset. Han är också verksam som översättare från svenska till danska.

Foto:Carla Orrego Veliz

Elise Ingvarsson

Elise Ingvarsson är poet och författare. Hennes senaste bok, "De näst största städerna", kom 2021. Den är ett prosalyriskt verk som skildrar Göteborg genom en ung mammas oroliga blick. Ms E Nervous vandrar runt på Hisingen med sin son i barnvagnen och åker ofta spårvagn mellan Angered och Biskopsgården, medan hon sjunger sånger för sin son.
Tidigare har hon gett ut tre diktsamlingar, "Beror skrymmande på", "Ett förslag" och "Fem minuter av ditt liv", som emottog flera priser. (Du kan läsa mer om hennes böcker på Norstedts hemsida. )
Hon har gått på Nordiska folkhögskolans skrivarlinje och Litterär Gestaltning på Göteborgs Universitet. Hon är utbildad skrivpedagog och har arbetat som lärare för kursen sen den grundades. Hon har även skrivit kritik och arbetat med Ord&Bild samt med Angereds Bokmässa.