- För ett modernt fritidsledarskap som med flexibilitet och anpassningsförmåga utifrån den föränderliga omvärld du verkar i, har förmåga till medskapande och delaktighet. Viktigt inte minst i ljuset av Agenda 2030 och de stora samhällsutmaningar som vi står inför.
-Handlar om den geografiska placering och den breda roll som en fritidsledare kan ha där hen tar hänsyn till och fångar upp varje områdes särskilda behov, förutsättningar och potential. En områdesarbetare har god lokalkännedom och kan samverka med många olika verksamheter.
-Att utbilda fritidsledare för praktiskt pedagogiskt arbete inom ideell, offentlig och privat sektor.
Utbildningen sträcker sig över 80 veckors heltidsstudier fördelade på 7 utbildningsområden:
1. Människans växande och livsvillkor (10 v.)
2. Samhälle, fritidskultur och fritidsarbete (10 v.)
3. Pedagogik och ledarskapsutveckling (10 v.)
4. Fritidsarbetets metodik (16 v.)
5. Fritiden som forskningsfält (10 v.)
6. Pedagogisk professionell utveckling (14 v.)
7. Omställnings- och områdesarbete (10 v.)
- För att du ska få en god inblick i vad fritidsledaryrket innebär och själv uppleva hur arbetet genomförs på fältet, så innehåller kursen arbetsplastförlagt lärande (APL). Du kan inom givna ramar välja ditt APL:s inriktning och ansvarar själv för att hitta en praktikplats.
Behörighetskrav: från 18 år. Du behöver ha grundläggande behörighet till yrkeshögskolestudier samt godkänt i svenska / svenska som andraspråk 2. Dessutom krävs lämplighet för utbildningen och yrket - styrkt genom referenser från erfarenhet av fritidssektorn eller yrkesområdet.
Om du som söker vill åberopa andra kompetenser än formell behörighet, så kan du gå vidare till individuell prövning av reell kompetens, vilket du i så fall gör hos oss (eventuella avsteg från behörighetskraven dokumenteras då).
Bedömning görs också utifrån skolans övriga antagningsprinciper.
För att ansöka till utbildningen ska du fylla i och skicka in det digitala ansökningsformuläret samt bifoga ett personligt brev där du beskriver följande två punkter:
Varför vill du bli fritidsledare?
Berätta om vilka erfarenheter du har som kan komma till användning i utbildningen (t. ex. föreningsengagemang, anställningar och ledaransvar/uppdrag)? Bifoga ett CV.
Bifoga dina betyg/intyg.
För att bli aktuell för antagning måste du delta på informationsträff och intervju. Antagningsintervjuer kommer att genomföras under vecka 44, och sedan löpande i min av plats, så bra är att söka senast 27 oktober!
Box 2107, 424 02 Angered
Besök: Hammarkulletorget 61
424 37 Angered
Sverige